Το κρασί αυτό προέρχεται από την τοπική ποικιλία Ζακυνθινό που καλλιεργείται στην περιοχή Ελιός της Νότιας Κεφαλληνίας. Το οροπέδιο του Ελιού-Πρόννων έχει νότιο δυτική έκθεση έδαφος άσβεστο αργιλοπηλώδες και ευρίσκεται σε άμεση επίδραση με τον ορεινό όγκο του Αίνου. Η τεχνική οινοποίησης είναι με την μέθοδο skin contact για όλη την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης η οποία εξελίσσεται σε τσιμεντένια ωόσχημη δεξαμενή (concrete egg tank) 1700 λίτρων .Παραμονή με τις φίνες λάσπες όπου συντελείται και η μηλογαλακτική ζύμωση για ένα περίπου έτος. Ακολουθεί εμφιάλωση χωρίς φίλτρο. Η διαδικασία της εκχύλισης προσδίδειέμφαση στην φρεσκάδα σε συνδυασμό με την οξύτητα και τις τανίνες και οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου οίνου με μεγάλη επίγευση.