Στη περίπτωση μας τα σταφύλια τοποθετούνται σε δίσκους οι οποίοι στιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα την ξήρανση του μεγαλύτερου μέρους των σταφυλιών στη σκιά. Αυτό προστατεύει τα σταφύλια από την ακτινοβολία του ήλιου και την υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας που αλλιώς καίνε τα ποικιλιακά αρώματα και οξέα του σταφυλιού. Ποτέ δε λιάζουμε για πάνω από 10 μέρες και χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο Ασύρτικο γίνεται σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες. Με λίγα λόγια κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η οξύτητα των σταφυλιών. Άλλωστε, μόνο η οξύτητα μπορεί να ισορροπήσει τόσο έντονη γλύκα.