Η οινοποίηση γίνεται εξ ολοκλήρου σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί καθαρό, αυστηρό, με την Ποικιλιακή σύνθεση και το terroir να έχουν τον απόλυτο λόγο. Έτσι αναδεικνύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής: κοφτερή οξύτητα, στιβαρή δομή και αλμύρα, καθαρά και φινετσάτα αρώματα με την περίφημη ορυκτότητα να πρωταγωνιστεί. Δεν είναι τυχαίο πως αυτού του είδους η οινοποίηση αποτελεί το «κλασσικό στυλ» του νησιού που έχει, πλέον, καθορίσει την τυπικότητα του Ασύρτικου.