Ο οίνος αυτός προέρχεται από βιολογικά σταφύλια της τοπικής ποικιλίας Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας που καλλιεργούνται με βιοδυναμικό τρόπο σε κυπελλοειδείς αυτόριζους αμπελώνες. Η ηλικία των αμπελώνων ξεπερνά τα εβδομήντα έτη, το υψόμετρο είναι περίπου 250 μέτρα και η σύσταση του εδάφους είναι ασβεστολιθική (μαργαΐκός ασβεστόλιθος - μαλτεζόπλακα). Ο τρύγος λαμβάνει μέρος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η οινοποιητική διαδικασία είναι βιοδυναμική και περιλαμβάνει μακρά εκχύλιση, ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης με γηγενείς ζύμες, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Allier πεντακοσίων λίτρων αλλά και σε δρύινο οινοποιητή τριών τόνων τουλάχιστον για δώδεκα μήνες. Η διαδικασία της εμφιάλωσης δεν περιλαμβάνει περεταίρω διαδικασίες. Ο παραγόμενος οίνος διαθέτει εξαιρετική πυκνότητα και βαφική ικανότητα. Ο χαρακτήρας είναι ρωμαλέος με αρώματα μπαχαρικών, ώριμων φρούτων και αίσθηση βανίλιας, έχει έντονο σώμα, η οξύτητά είναι αρκετά καλή με τραγανές νόστιμες τανίνες και μακρά επίγευση. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.