Ο Θανάσης Παπαϊωάννου είναι από τους πρώτους παραγωγούς, που συνέλαβαν και προώθησαν την ιδέα, ότι το κρασί πρέπει να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που προέρχονται από την ποικιλία, τη θέση του αμπελώνα, καθώς και τις διαδικασίες που γίνονται από τον αμπελουργό – παραγωγό χάριν μιας βιολογικής ισορροπίας. Στην όψη, έχει μέτριο λεμονί χρώμα. Στη μύτη, σε πρώτο επίπεδο ανακαλύπτουμε αρώματα από κίτρινα φρούτα, ζουμερά πυρηνόκαρπα φρούτα, κυδώνι, άνθη πορτοκαλιάς, νότες μελιού και τοσταρισμένο ξύλο. Στο στόμα, διακρίνουμε τραγανή οξύτητα και μακρά λουλουδένια επίγευση.