Ο οίνος αυτός προέρχεται από σταφύλια της τοπικής ποικιλίας Ρομπόλα Κεφαλληνίας, καλλιεργημένα στη ζώνη της Ρομπόλας και συγκαταλέγεται στους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 650- 700 μέτρα και η ηλικία των αμπελώνων είναι περίπου τριάντα έτη. Το έδαφος στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι το σημαντικό της χαρακτηριστικό. Ο κατακερματισμένος ασβεστόλιθος (lime stone) και οι ιδιαίτερες γενικά εδαφοκλιματικές συνθήκες με την μοναδική επίδραση του μεγάλου βουνού (Αίνος), σαν σύνολο συνθέτουν ένα μοναδικό αμπελοτόπι. Για να αποδοθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του κρασιού δανειστήκαμε την ονομασία του Άγγλου αρμοστή Napier που πρώτος το ονόμαζε Vino di Sasso όπου σημαίνει Κρασί Της Πέτρας. Απ’ την ευγενή αυτή ποικιλία παράγονται λευκά, αρωματικά κρασιά, υψηλής οξύτητας με λεπτά αρώματα ορυκτότητας (mineral). Τα αρωματικά χαρακτηριστικά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αρχικά προσδίδουν την αίσθηση φρεσκοκομμένων φρούτων όπως λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών αλλά και των ανθών τους ενώ μεταγενέστερα, (σε εμφιαλωμένα κρασιά δεύτερης και τρίτης χρονιάς)με την ύστερη ωρίμανση στη φιάλη αναδεικνύονται οι petrol εκδοχές του ασβεστολιθικού υπόβαθρου (terroir). Εκτός από την χαρακτηριστική του οξύτητα όπως προαναφέραμε το κρασί αναπτύσσει επίσης και μια μακριά επίγευση με το δυναμικό παλαίωσης του να ανέρχεται στα επτά έτη. Ο οίνος αυτός παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.