Νότες βοτάνων όπως χαμομήλι, μέντα και μαύρο τσάι και μπαχαρικά όπως κάρδαμο και κόλιανδρος γίνονται αντιληπτές πρώτα. Οι νότες ορυκτών και οι φρουτώδεις νότες από αχλάδι και περγαμόντο, υποδηλώνουν άμεσα την προέλευσή του. Δομημένη και γενναιόδωρη αίσθηση στο στόμα με σταθερές τανίνες που εξισορροπούνται από τον πλούτο και τον όγκο του κρασιού.Μπορεί να συνοδέψει τυρί γραβιέρα έντονη και ωριμασμένη, ψάρια πρώτης κατηγορίας όπως σφυρίδα και dentex, αρνί στο φούρνο ή παϊδάκια. Χωρίς αμφιβολία άλλο ένα εξαιρετικό ταίριασμα είναι με χοιρινά πιάτα, με διάφορα έθνικ πιάτα όπως κοτόπουλο κάρυ και επίσης με την πικάντικη μαροκινή κουζίνα.