Η αγαπημένη Γουμένισσα του Κτήματος Τάτση επιστρέφει! Το χαρακτηριστικό χαρμάνι των δύο γηγενών ποικιλιών, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας, έχει κάνει γνωστή την περιοχή της Γουμένισσας, βάζοντας μια μεγάλη κουκκίδα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας. Οι μοναδικοί αδερφοί Τάτση, ο Περικλής και ο Στέργιος ξαναχτυπούν με μια Γουμένισσα που είναι ίσως η καλύτερη που μπορείς να δοκιμάσεις! Η αρχή της ενασχόλησης της οικογένειας με το αμπέλι και το κρασί, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Με καταγωγή από την έντονα αμπελουργική περιοχή του Άνω Βοδενού της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι παππούδες της οικογένειας, έφτασαν με τα προσφυγικά κύματα στη Γουμένισσα το 1924. Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Τάτση καλλιεργεί τις δύο γηγενείς ποικιλίες στα υψώματα Λιμπάσκεριτ και Γερακώνα. Ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα που πίστεψαν στη βιολογική καλλιέργεια, ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν από το 1998. Οπαδοί της ελάχιστης παρέμβασης, επιτρέπουν στις δύο ποικιλίες να εκφράσουν τον χαρακτήρα τους όσο πιο ατόφια γίνεται. Και αυτές το κάνουν και με το παραπάνω!