Οινοποιείο Αθανασίου Ασύρτικο, Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι από τον αμπελώνα και μεταφέρονται αμέσως στο οινοποιείο. Μετά από προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 με 14 ώρες, παίρνουμε μόνο τον πρόρωγο και ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 3 με 4 εβδομάδες. Στη συνέχεια ο οίνος ωριμάζει sur lie για 5 με 6 μήνες. Στην όψη έχει λαμπερό χρυσο-κίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο με εναλλαγές εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων και νύξεις από αγιόκλημα, τσάι του βουνού και βότανα. Στο στόμα έχει εξαιρετικά δομημένο γεμάτο σώμα, χαρακτηριστική αλλά απόλυτα εναρμονισμένη οξύτητα.